Vegepäivän koekeittiössä on kehitetty ja testattu nyhtökaurareseptejä sillä silmällä, että mahdollisimman monenlaiset kotikokit pääsisivät helposti kokeilemaan nyhtökauraa. Hifistely on sallittua, vaan ei pakollista. Lihankulutuksen vähentämisen ei tarvitse olla vaikeaa! Vegepäivän pitämisen ei tarvitse tarkoittaa luopumista!

Lihankulutuksen kasvu on ympäristön kannalta kestämätöntä. Maailma tarvitsee meiltä isoja muutoksia, mutta ihmisten arjessa isojen muutosten tekeminen on vaikeaa. Nyhtökaura mullistaa tämän. Ison muutoksen ruokavaliossaan ja sen aiheuttamissa ympäristövaikutuksissa voi saada aikaan ilman, että täytyy opetella kokonaan uudenlaiset tavat tehdä ruokaostoksia ja laittaa ruokaa.

Nyhtökaura koostuu kaurasta ja palkokasveista, ja se on erittäin proteiinipitoista. Sitä ei tarvitse liottaa, hauduttaa, idättää tai marinoida. Kuumennus pannulla riittää, ja kylmänäkin se maistuu!

Nyhtökaurareseptit, joilla maailma muuttuu mutta arki säilyy

Vegepäivän nyhtökaurareseptit ovat mutkattomia ja selkeitä. Jokaiseen reseptiin kuuluu myös video. Aloitatko bolognesesta tai makaronilaatikosta vai menetkö suoraan aasialaisiin makuihin? Kokeile ja tarjoa myös perheelle, rakastetulle, urheilijalle tai jopa vankkumattomimmalle pihvin ystävälle.

Tutut kotiruokareseptit nyhtökaurasta

Perheiden ei tarvitse luopua tutusta ja kaikille maistuvasta kotiruoasta sen takia, että lihan osuutta ruokavaliossa halutaan vähentää. Vanhempien ei tarvitse arjen kiireessä opettaa bologneseen tottuneita lapsia syömään kasvishöystöä – nyhtökauraresepteissä on nimittäin paljon tuttua ja turvallista!

Vegepäivän nyhtökaurareseptit kotiruoan ystäville:

Maailmanluokan nyhtökauramakuja

Vegepäivän keittiössä on laadittu nyhtökaurareseptejä myös etnisten makujen ystäville. Monissa maailmankeittiöissä kasvisten osuus on jo lähtökohtaisesti suuri. Nuudelit, wokit, chilit ja tsatzikit kuuluvat ehdottomasti myös nyhtökaurasta kokkaavan keittiöön. Valitse makumatkan kohteesi, ja kohta olet jo perillä!

Nyhtökaurareseptejä etniseen makuun:

Mamma mia, mikä pasta nyhtökaurasta!

Elämää ilman kunnon bolognesea ja pizzaa? Eihän sellaista voi ajatella! Siksi Vegepäivän keittiössä on tehty molempia, kuten myös pestoa ja lasagnea. Karviselle kasvisruokaa – mahdotontako?

Pasta- ja pizzareseptit nyhtökaurasta:

 

Facebook
Twitter
Pinterest

Hae kategorioista